Notar Pitesti

Notar Public Pitesti - Vlad Mihaela

Notar Pitesti reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Notar Pitesti: Notar Public Pitesti - Vlad Mihaela.

Activitatea notariala, asigura persoanelor fizice si juridice constatarea raporturilor juridice civile sau comerciale nelitigioase, precum si exercitiul drepturilor si ocrotirea intereselor, in conformitate cu legea, in mod egal pentru toate persoanele, fara deosebire de rasa, de naţionalitate, de origine etnică, de limba, de religie, de sex, de opinie, de apartenenta politica, de avere sau de origine sociala si se realizeaza de notarii publici prin acte notariale si consultatii juridice notariale, în condiţiile legii notarilor publici

Notarul public este investit sa îndeplineasca un serviciu de interes public si are statutul unei functii autonome, iar actul îndeplinit de notarul public, purtand sigiliul si semnatura acestuia, este de autoritate publica si are forta probanta prevazuta de lege.

Notarii publici au obligatia să verifice ca actele pe care le instrumenteaza sa nu cuprinda clauze contrare legii si bunelor moravuri, să ceara şi sa dea lamuriri partilor asupra continutului acestor acte spre a se convinge că le-au inteles sensul si le-au acceptat efectele, in scopul prevenirii litigiilor. In cazul în care actul solicitat este contrar legii si bunelor moravuri, notarul public va refuza intocmirea lui.

Biroul nostru notarial a fost deschis in anul 2000, are un singur notar titular, cu o vechime în activitatea notarială de peste 20 ani si un colectiv specializat in activitatea notariala.

Despre activitatea notariala

 

Conform art.1 - 3 din Legea nr. 36/1995 republicata, activitatea notariala asigura persoanelor fizice si juridice constatarea raportuilor juridice civile si / sau comerciale nelitigioase, precum si exercitiul drepturilor si ocrotirea intereselor in raport cu prevederile legale.
Activitatea notariala se realizeaza de catre notarii publici prin acte si consultatii notariale, notarul public fiind investit sa indeplineasca un serviciu de interes public, avand statutul unei functii autonome.
Dispozitiile Legii 36/1995 republicate, se completeaza cu Regulamentul de aplicare al acesteia, aprobat prin Ordinul Ministrului Justitiei nr. 2333/C/2013.

Galerie foto