Avocat particular

Avocat particular

Avocat particularCum pot gasi un avocat?

Te-ai gandit cu atentie, ai vorbit cu prietenii si ai decis ca trebuie sa contactezi un avocat particular. Marea problema este cum sa gasim unul? Aceasta sectiune va va oferi cateva sfaturi cu privire la ce sa cautati atunci cand alegeti un avocat si va va conduce prin cateva intrebari pe care le puteti adresa unui avocat cand va intalniti pentru prima oara. Daca va faceti temele, puteti angaja avocatul care are experienta si expertiza pentru a va ajuta in rezolvarea problemei dumneavoastra.

 Ce ar trebui sa caut atunci cand aleg un avocat particular?

Avocatul va va ajuta sa va rezolvati problemele, astfel incat prima calificare este ca trebuie sa va simtiti suficient de confortabil pentru a-i spune, in mod sincer si complet, toate faptele necesare pentru a va rezolva problema.

Exista vreo problema practica de care trebuie sa  tineti cont atunci cand alegeti un avocat?

Da, domeniul de expertiza al avocatului si experienta anterioara sunt importante. Multe state au programe de specializare care certifica avocatii ca specialisti in anumite tipuri de legi. Unele specialitati juridice au creat, de asemenea, propriile programe de certificare, cum ar fi Asociatia Nationala a Planificatorilor si Consiliilor in Imobiliare si Fundatia Nationala pentru Drepturile Batranilor. De asemenea, puteti sa intrebati tipul de cazuri pe care avocatul dvs. le gestioneaza in general. Care este defalcarea acestei practici a avocatului (de exemplu, 50% cazuri de vatamare corporala, 25% cazuri de divort si 25% "alte"). Avocatul nu este un expert intr-un anumit domeniu, in special in cazul in care un avocat se ocupa de un volum mare de cazuri intr-o anumita zona de practica.

Alte consideratii sunt confortul locului de munca al avocatului, comisioanele percepute si durata de timp pe care un caz il poate avea.

Unde ar trebui sa incep sa caut un avocat?

Exista multe modalitati de a gasi un avocat de incredere. Una dintre cele mai bune este o recomandare a unui prieten de incredere, a unei rude sau a unui asociat de afaceri. Fiti constienti de faptul ca fiecare caz juridic este diferit si ca un avocat care e bun pentru altcineva poate sa nu se potriveasca cu dvs. sau cu problema dvs. juridica.

Sunt anunturile un loc bun pentru a cauta un avocat?

In anumite privinte, da, anunturile sunt utile. Totusi, fiti atenti intotdeauna sa nu credeti tot ce cititi si auziti. Ziarul, agenda telefonica, radioul, televiziunea si anunturile pe Internet, impreuna cu corespondenta directa, va pot face sa va familiarizati cu numele de avocati care pot fi potriviti pentru nevoile dvs. legale. Anumite anunturi va vor ajuta sa determinati aria de expertiza a unui avocat. Alte anunturi vor cita o taxa sau un interval de pret pentru manipularea unui anumit tip de caz "simplu". Retineti ca este posibil ca cazul dvs. sa nu aiba o solutie simpla.

Majoritatea comunitatilor au servicii de recomandare pentru a ajuta oamenii sa gaseasca avocati. S-ar putea sa le puteti gasi sub denumirea de birou de consultanta sau ceva asemanator in pagini aurii. Aceste servicii recomanda de obicei un avocat din zona sa evalueze o situatie. Mai multe servicii ofera ajutor grupurilor cu caracteristici unice, cum ar fi persoanele in varsta, imigrantii, victimele violentei domestice sau persoanele cu dizabilitati.