Consilier juridic

Consilier juridic

Consilier juridicBiroul unui consilier juridic ofera consiliere cu privire la toate aspectele juridice, interne si internationale, care apar in cursul activitatii Departamentului. Aceasta include asistarea directorilor departamentelor si a ofiterilor de politica in formularea si punerea in aplicare a politicilor externe ale unei firme.

Ce face un consilier juridic?

Oficiul este organizat pentru a oferi asistenta juridica directa diferitelor birouri ale Departamentului de Stat, inclusiv birourilor regionale si geografice (acelea care se axeaza pe anumite zone ale lumii) si birourilor functionale (acelea care se ocupa de subiecte specifice, cum ar fi economia si afacerea , probleme internationale de mediu si stiintifice sau management intern).

Consilierii juridici solicita o cantitate semnificativa de educatie formala. Aflati mai multe despre cerintele de educatie, locuri de munca si de licentiere pentru a vedea daca aceasta este cariera potrivita pentru dvs.

Consilierii juridici lucreaza in firmele de avocatura in care furnizeaza clientilor servicii de consultanta juridica. Cu alte cuvinte, consilierii juridici ajuta oamenii sa ia deciziile corecte. Sunt un tip de avocat intern, deci au aceleasi cerinte educationale ca si un avocat normal, care include completarea colegiului, a scolii de drept si a examenului de bacalaureat.

Consilierii juridici sunt angajati de marile corporatii, de guvern si de alte organizatii pentru a oferi consultanta in probleme juridice. Acestia trebuie sa urmeze aceeasi cale educationala ca si avocatii, care include trecerea la examenul de admitere la scoala de drept (LSAT) si participarea la scoala de drept. In plus, consilierii juridici trebuie sa fie autorizati prin intermediul statului in care acestia aleg sa lucreze.

Consilierii juridici sunt avocatii care sunt angajati de guvern, companii mari si alte organizatii pentru a oferi consultanta juridica si servicii organizatiei si angajatilor sai.

Cu alte cuvinte, consilierii juridici sunt avocati interni, in comparatie cu avocatii si notarii, care ofera serviciile lor publicului in ansamblu si nu unui angajator.

Majoritatea consultantilor juridici sunt fosti avocati  care doresc sa intre intr-un mediu corporativ. Prin urmare, cerintele si formarea consilierilor juridici sunt aceleasi ca si pentru avocati.

Pe langa caracteristicile generale precum ambitia, dedicarea si abordarea disciplinata, un consultant juridic trebuie, de asemenea, sa posede caracteristici si abilitati deosebite, printre care:

Onestitate, hotarare si integritate

Obiectivitate

Capabilitatea sa distinga faptele de detaliile irelevante

Incredere

Abilitatea de a rezolva probleme

Abilitati de comunicare exceptionale

Discretie, diplomatie si tact

Lucreaza bine sub presiune

In calitate de consilier juridic, puteti lucra pentru companii mari sau organizatii, guverne centrale, provinciale sau locale, scoli de drept, societati de asistenta juridica, activitati independente sau activitati private.

 

In Africa de Sud un consultant juridic cu experienta de 1-3 ani se poate astepta sa castige intre 350 - 550k, in timp ce un avocat calificat cu o experienta de peste 10 ani ar castiga un salariu de 1,1m +. Pentru informatii suplimentare despre salariile juridice accesati studiul salarial global al lui Robert Walters.

Incerci sa faci urmatoarea miscare in cariera ta juridica? Cautati toate locurile de munca actuale disponibile.

Sau daca aveti un prieten care cauta un nou loc de munca, de ce sa nu fiti rasplatit cu recomandarea lui Robert Walters? Aflati mai multe despre schema lor excelenta de recomandari.