Executor judecatoresc

Executor judecatoresc

Executor judecatorescCe este un executor judecatoresc?

Daca va straduiti sa pastrati pasul cu rambursarile datoriilor sau nu ati platit datoriile pe care le datorati, este posibil sa fiti amenintati cu actiunea executorului judecatoresc.

Aceasta pagina explica ce este un executor judecatoresc, atunci cand executorii judecatoresti pot fi utilizati pentru a colecta datoriile si diferenta dintre un executor judecatoresc si un colector de datorii trebuie determinata cat mai clar.

Daca ati primit o notificare de la un executor judecatoresc, este important sa nu il ignorati. In functie de notificarea pe care ati primit-o, veti avea optiuni pentru oprirea actiunii executorului judecatoresc, atata timp cat actionati rapid.

Un executor judecatoresc este o persoana care are o putere legala de a colecta anumite datorii. Ei pot face acest lucru cerandu-va sa platiti ceea ce datorati sau luand si vanzand bunurile pentru a ridica banii.

Executorul judecatoresc poate fi fie un functionar al instantei, fie angajat de o firma privata. Acestea sunt, de asemenea, numite agentii de executare si orice documentatie pe care o primiti de la un executor judecatoresc va folosi acest termen.

Daca datorati bani, un executor judecatoresc va poate vizita casa, pentru a vedea daca ceva care va apartine poate fi vandut pentru a plati datoria. Orice bani stransi din vanzarea de bunuri este folosit pentru a plati comisioanele si taxele executorului judecatoresc, precum si datoriile pe care le datorati.

Executorii judecatoresti sunt folositi in mod obisnuit numai atunci cand persoanele carora le datorezi bani, cunoscute si ca creditori, au incercat si alte modalitati de a va face sa va rascumparati datoria. In mod normal, veti primi un avertisment ca creditorii dvs. au in vedere utilizarea executorilor judecatoresti pentru a va face sa va rascumparati datoria. Daca nu ati contactat deja creditorul dvs., este timpul sa faceti acest lucru. Daca discutati problemele dvs. cu plata datoriilor pe care le aveti, este posibil sa puteti ajunge la un acord cu creditorul dvs. si sa evitati actiunile executorului judecatoresc cu totul.

Executorii judecatoresti pot fi utilizati numai pentru anumite tipuri de datorii. Acestea includ:

Taxa de consiliu si ratele de afaceri

Amenzi de parcare

Hotarari judecatoresti  (CCJ)

Hotarari judecatoresti inalte ale magistratilor si ale ordinelor de compensare

pensie alimentara

intretinere

Impozitul pe venit, asigurarea nationala si TVA

Chirie de afaceri.

Este un executor judecatoresc sau un colector de datorii?

Unii creditori folosesc colectorii de datorii pentru a-si primi banii inapoi. Debitorii nu sunt executorii judecatoresti si nu au aceleasi competente juridice ca si executorii judecatoresti.

Un colector de datorii nu ar trebui niciodata sa pretinda ca este un executor judecatoresc pentru a va speria sa platiti o datorie. Un executor judecatoresc real va fi fost printr-un proces de certificare si i-ar fi fost data o autorizatie speciala a instantei pentru a actiona.

Daca nu sunteti sigur daca aveti de-a face cu un executor judecatoresc sau cu un colector de datorii, verificati urmatoarele: Ce fel de datorii sunt cele pe care persoana le urmareste? Daca nu apar in lista de mai sus, nu este un executor judecatoresc.