Notar bun

Notar bunNotarii publici sunt persoane certificate de stat care marturisesc si verifica semnarea documentatiei oficiale. Multe documente, cum ar fi acordurile ipotecare, tranzactiile bancare sau testamentele, trebuie sa fie notate. Stiind cum sa gasesti un notar in zona ta este esential daca intentionezi sa folosesti sau sa te bazezi pe orice tip de documentatie legala. Va recomandam un notar bun.

Cum gasim un notar bun?

Verificati institutiile bancare si financiare. Una dintre cele mai simple modalitati de a gasi un notar este sa intrebati la banca. Gasirea notarilor in timpul orelor de program regulate la o banca este destul de simpla. Majoritatea bancilor nu percep taxe pentru serviciile notariale daca sunteti unul dintre clientii lor. Chiar daca nu aveti un cont bancar sau nu sunteti aproape de banca dvs. obisnuita, puteti utiliza de obicei un serviciu notar la o banca pentru o mica taxa.

Contactati primaria locala sau tribunalul judetean. Adresati-va cuiva din birou daca el sau ea stie despre eventualii notari pe care ii puteti folosi. Aceste institutii locale vor permite, de obicei, notarilor publici sa asiste cetatenii. Unii pot percepe o taxa in acest scop.

Incercati sa gasiti notari la companiile de imprimare si transport maritim din apropiere. Multe dintre cele mai mari magazine de tiparire si firme de transport maritim pastreaza notarii personali

Cercetati optiunile notarului local prin intermediul directoarelor notariale online. Exista un numar mare de directoare notariale care sunt acum usor accesate online. Ar trebui sa puteti gasi un notar in majoritatea locatiilor prin intermediul acestor directoare

Gasiti notarii din campusul universitatii. Daca sunteti student, puteti avea acces gratuit la un notar. Scolile, cum ar fi Universitatea din Florida de Sud si Texas A & M, au gratuit servicii notariale pentru studentii lor.

Cautati notari in zonele care ofera servicii militare. Unele baze militare au venit sa ofere servicii gratuite de notari. Aceasta optiune este disponibila numai personalului militar (si, uneori, familiilor lor). Majoritatea bazelor care includ in prezent serviciile notariale disponibile sunt fie baze ale Fortelor Aeriene, fie baze militare si militare comune, desi unele baze navale le ofera si ele.

Notarul nu trebuie sa vina la dvs. Daca nu puteti gasi un notar langa dvs., unii vor veni la adresa dvs. Acestia vor percepe in mod substantial mai mult decat taxa nominala tipica pentru cea mai mare parte a notarilor, dar ar putea fi util sa luati in considerare daca nu aveti timp sa calatoriti. Unele dintre directoarele notariale enumerate mai sus va permit sa cautati doar notarii mobili. Daca nu va grabiti, va recomandam sa contactati cativa pentru a determina taxele de calatorie.

De asemenea, este foarte important sa gasiti notari care sa fie experti in domeniul in care sunteti interesati de asistenta notariala. De exemplu daca vreti sa vindeti o casa este important sa gasiti un notar care sa va ajute cu toate documentele de care aveti nevoie, si sa va recomande toate actele necesare aditionale pe care va trebui sa le prezentati pentru ca procesul de vanzare sa fie definitivat cu succes.