Auditor energetic Ramnicu Sarat

Certificat Energetic Ramnicu Sarat

Auditor energetic Ramnicu Sarat reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Auditor energetic Ramnicu Sarat: Certificat Energetic Ramnicu Sarat.

1_400_05

Obtinere Certificat

Certificat de performanță energetică a clădirii -  documentul elaborat conform metodologiei de calcul, prin care este indicată performanța energetică a unei clădiri sau unități de clădire și care cuprinde date cu privire la consumurile de energie. După caz, poate fi însoțit de recomandări de reducere a acestor consumuri.

De ce avem nevoie de certificat energetic?

De la data de 1 ianuarie 2011, dacă doriți să închiriați, vindeți sau să reabilitați termic spațiul în care locuiți, estre obligatoriu să dețineți certificat de performanță energetică. Legea este de asemenea valabilă pentru construcțiile noi. În momentul tranzacției imobiliare vi se va cere să prezentați acest certificat, care conține o serie de date relevante cu privire la imobilul sau spațiul de locuință.
Certificatul emis de noi vă oferă date clare, într-o formă ușor de citit și conține toate indicațiile referitoare la spațiul din imobil care a fost auditat energetic. 

Actele necesare pentru eliberarea certificatului sunt:

 • Actul de proprietate
 • Releveul/cadastrul apartamentului sau casei
 • Copie carte de identitate 

Pentru clădiri, aveți nevoie și de:

 • Planul de amplasament
 • Planul de structură
 • Planuri și descrieri ale instalațiilor de încălzire/răcire

Pentru detalii și lămuriri suplimentare, nu ezitați să ne contactați la tel. 0765.444.048. De asemenea, puteți stabili data și ora la care echipa noastră se va prezenta pentru măsurători și verificări.

Audit Energetic

Auditul energetic al unui imobil este procedeul prin care se identifică cele mai importante atribute termice ale construcției și ale instalațiilor din interiorul acestuia.

Evaluarea imobilului sau apartamentului supus auditului energetic, se face de către o persoană specializată din echipa noastră, numită auditor energetic. Aceasta se deplasează la fața locului pentru măsurători și realizează următoarele operațiuni:

 • Completează fișa de evaluare a imobilului;
 • Evaluează îmbunătățirile aduse clădirii, în caz că acestea există;
 • Evaluează sistemele de încălzire și alimentare cu apă;
 • Evaluează sistemul de izolare. 

Ulterior se analizează rezultatele obținute în urma măsurătorilor de la fața locului și se oferă soluțiile corespunzătoare în vederea reabilitării termice a construcției. Pentru un apartament de 2 camere, evaluarea durează între 35-45 minute. Pe baza acestor date urmează emiterea certificatului energetic. Auditorul va emite și un raport de audit energetic, care conține cele mai importante caracteristici tehnice și energetice ale clădirii evaluate, modul de determinare  a consumului total anual pentru încălzire și apă caldă de consum.

Raportul de audit energetic include soluții viabile pentru imobilul auditat. Se întocmește ținând cont de beneficiar, cel care decide aplicarea măsurilor de modernizare. Un raport de calitate va fi redactat într-o formă ușor de citit și de interpretat, are un conținut clar și concis. Se regăsesc în raport și: 

 • felul in care a fost efectuat auditul;
 • principalele caracteristici energetice ale clădirii;
 • măsuri de modernizare propuse la clădiri și instalatiile aferente;
 • concluzii cu privire la măsurile tehnico-economice pentru imobil.


Reabilitarea termică a locuințelor

În limita fondurilor disponibile, Ministerul Dezvoltării Regionale și Locuinței, în colaborare cu administrația publică locală, reabilitează termic locuințe, ca parte a unui program național. Decizia de reabilitare se ia pe baza datelor din raportul de audit energetic.

Reabilitarea energetica

Măsurile de reabilitare energetica a clădirilor pot fi implementate atât de locatari cât și de asociația de proprietari. Etanșarea ferestrelor și izolarea pereților exteriori sunt o parte dintre aceste măsuri. Astfel se economisește energie în interiorul blocurilor, sporind confortul termic.
 Cea mai mare pierdere de căldură are loc prin anvelopa clădirii – învelișul exterior. Cu cat se risipește mai puțină căldură prin pereți și ferestre, cu atât temperatura optimă pe timpul iernii se menține mai ușor. Ca urmare, anvelopa clădirii, care constă în pereți, ferestre, ușă, acoperiș, pardoseală trebuie inclusă în planul de reabilitare al oricărui imobil.
Zidul de cărămidă al clădirilor are proprietatea de a transfera căldura foarte ușor, din interior spre exterior. Ca urmare, pe durata anotimpului rece, aceasta se pierde. Dacă peretele este izolat în exterior cu un strat de polistiren sau alt material protector, căldura se va menține constantă.
Prin ferestre se pierde o mare parte a căldurii din imobil. Sticla facilitează risipirea căldurii, de aceea se recomandă ferestre termoizolante. Măsurile de izolare termică sunt benefice și din punct de vedere bănesc, deoarece consumul de energie scade iar facturile de întreținere vin cu sume mult mai mici.
Casa scărilor se recomandă de asemenea să fie închisă, folosind material izolant pentru pereți și ferestre termoizolante.

Pentru reabilitarea energetică a blocurilor de locuințe din municipiul Buzău nivelul de contribuţie a municipalității la finanţarea lucrărilor de intervenție este de maxim 30% din valoarea lor.
Rata de cofinanţare din fonduri europene şi de la bugetul de stat - 60%
Contribuția proprietarului de locuință – 10%

Ratele de cofinanţare ale autorităţii publice locale se stabilesc în funcţie de proporţia familiilor cu venituri reduse din imobil, astfel:  

Dacă peste de 50% din familii au un venit mediu lunar net / membru de familie sub 150 euro:

- 30% - contribuie autoritatea publică locală
- 10%  - contribuie asociaţia de proprietari


Dacă peste 50% dintre familiile din clădire au un venit mediu lunar net / membru de familie sub 350 euro:

- 20% - contribuie autoritatea publică locală
- 20% - contribuie asociaţia de proprietari


Dacă peste 50% dintre familiile proprietari din clădire au un venit mediu lunar net / membru sub 500 de euro:

- 10% - contribuie autoritatea publică locală 
- 30% - contribuie asociaţia de proprietari

Valoarea lucrărilor la un bloc cu 4 etaje este de aproximativ 10.000 de euro.

Lucrările executate pentru creşterea performanţei energetice a locuinţelor din municipiul Buzău cuprind:

 • înlocuirea tâmplăriei exterioare, inclusiv tâmplăria termoizolantă și cea dotată cu dispozitive de aerisire și pentru evitarea condensului pe pereți;
 • izolarea termică a faţadei, termo-hidroizolarea terasei;
 • termoizolarea planşeului peste ultimul nivel;
 • închiderea balcoanelor cu tâmplărie termoizolantă, izolarea parapeţilor şi a planşeului peste subsol, dacă există apartamente la parter.

Galerie foto