Auditor energetic Braila

Auditor energetic autorizat Braila

Auditor energetic Braila reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Auditor energetic Braila: Auditor energetic autorizat Braila.

De ce ne trebuie un Certificat energetic? 

Dintre multele calităţi ale unei construcţii, aceea de a consuma puţină energie pentru asigurarea confortului termic interior este foarte importanta, intrucat un consum de energie redus înseamnă cheltuieli de întreţinere mici.

Certificatul de performanţă energetică al unei clădiri urmăreşte declararea şi afişarea performanţei energetice a clădirii, prezentată într-o formă sintetică unitară, cu detalierea principalelor caracteristici ale construcţiei şi instalaţiilor aferente acesteia, rezultate din analiza termică şi energetică. 

Certificarea energetică a unei clădiri implică parcurgerea următoarelor etape principale:

1. Efectuarea analizei termice şi energetice a clădirii:

Rezultatul e sintetizat in fisa de analiza termica si energetica a constructiei. In aceasta etapa, se realizeaza expertizarea tehnica a constructiei, unde se identifica toate caracteristicile geometrice si tehnice, pe parte de constructie si pe parte de instalatii interioare; 

2. Elaborarea certificatului de performanţă energetică pe baza raportului de analiză termică şi energetică:

Certificarea energetica a cladirii reale si a cladirii de referinta este etapa de evaluare a performantelor energetice a cladirii analizate si a cladirii de referinta, pe utilitati: instalatia de incalzire, instalatia de preparare a apei calde menajere, instalatia de ventilare/climatizare, instalatia de iluminat.

Pe baza consumurilor anuale specifice se stabilesc clasele energetice corespunzatoare pentru fiecare instalatie, apoi pe baza consumului specific total se stabileste clasa energetica a cladirii reale si a cladirii de referinta. 

Consumul total specific se corecteaza prin inmultirea cu produsul unor penalizari datorate deficientei de intretinere si exploatare a cladirii si instalatiilor aferente, care duce la utilizarea nerationala a energiei.

In baza consumului total specific corectat, se determina nota energetica a cladirii reale si a cladirii de referinta, care impreuna cu principalele date susmentionate, sunt cuprinse in certificatul energetic al cladirii - un document oficial, stampilat si semnat de un auditor energetic atestat;

Certificatul de performanţă energetică  se acordă pentru clădiri sau pentru părţi din clădiri (apartamente, scări/ tronsoane de bloc, etc). 

Asociatia Auditorilor Energetici pentru Cladiri, asociatie profesionala menita sa promoveze calitatea utilizarii energiei in cladiri, protejand astfel mediul inconjurator si reducand costurile pentru energie ale populatiei, sustine necesitatea informarii corecte a utilizatorilor de cladiri prin eliberarea documentului numit Certificatul de Performanta Energetica al Cladirii.