Auditor energetic Drobeta Turnu Severin

Audit Energetic Drobeta

Auditor energetic Drobeta Turnu Severin reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Auditor energetic Drobeta Turnu Severin: Audit Energetic Drobeta.

Echipa noastră realizează certificate de performanță energetică în județele Mehedinti si Timis.

Certificatul de performanță energetică (certificatul energetic) oferă date importante proprietarului, cumpărătorului sau chiriașului despre performațele energetice ale imobilului. 

Sunt luate în calcul toate aspectele clădirii ce determină clasa energetică: sistemul de alimentare cu energie termică, electrică, izolație pereți exteriori, corpuri de încălzire  (calorifere), tâmplărie ferestre, amplasare, expunerea, sistem de ventilație si sau climatizare etc.  Din aceste considerente singurul lucru pe care trebuie să îl faceți dumneavoastră este să ne primiți (aproximativ 30 minute pentru apartamente) iar ulterior în 24-48 ore aveți certificatul energetic pentru imobilul dumneavoastră.

Audit Energetic

Auditul energetic al unei cladiri urmareste identificarea principalelor caracteristici termice si energetice ale constructiei si ale instalatiilor aferente acesteia si stabilirea, din punct de vedere tehnic si economic a solutiilor de reabilitare sau modernizare termica si energetica a constructiei si a instalatiilor aferente acesteia, pe baza rezultatelor obtinute din activitatea de analiza termica si energetica a cladirii.

 Auditul energetic se realizează în trei etape:

  1. Efectuarea Expertizei termice și energetice pe baza caracteristicilor reale ale construcţie, a instalaţiilor de încălzire şi preparare a apei calde de consum;

  2. Elaborarea Certificatului de Performanță Energetică a Clădirii;

  3. Realizarea Raportului de audit energetic.

 Auditul este realizat de un Auditor energetic pentru clădiri atestat și care intocmește Certificatul de performanță energetică.

În urma întocmirii certificatului de performanță energetică, daca se considera necesar, se poate face reabilitarea termică a respectivei clădiri.

Reabilitarea termică a blocurilor de locuințe este un program național promovat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Locuinței, în colaborare cu autoritățile administrației publice locale, în limita fondurilor anuale disponibile. Soluţia de reabilitare termică clădirii se stabileşte în urma auditului energetic, în funcţie de particularităţile tehnico-constructive ale acesteia.

În categoria avantajelor sunt incluse economisirea de bani prin reducerea cheltuielilor cu combustibilii, protejarea mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră; schimbarea aspectului blocurilor de locuinţe şi implicit al localităţilor. 

Etapele și acțiunile programului de reabilitare sunt:

  • identificarea şi inventarierea blocurilor de locuinţe;

  • hotărârea adunării generale de proprietari de înscriere în program;

  • elaborarea documentaţiei de proiectare;

  • executarea lucrărilor de intervenţie;

  • recepţia finală a lucrărilor după expirarea perioadei de garanţie de bună execuţie de 3 ani și eliberarea certificatului de performanţă energetică pentru încălzire la terminarea lucrărilor.